Duo-competitie (2 tegen 2)

De duo-competitie wordt gespeeld volgens het, vanuit de tenniswereld afkomstige, Davis Cup systeem. Twee teams van twee spelers spelen 4 enkels en een dubbel in een best-of-five systeem. Elke partij bestaat dus uit 3 tot 5 games (iedere game tot 11 punten of meer totdat een verschil van 2 punten is bereikt), waardoor het totaal aantal te spelen games kan uiteenlopen van 15 tot 25. De "servicewissel" vindt plaats steeds na 2 gescoorde punten. Vanaf een gelijke stand bij 10-10 wisselt de service na ieder gescoord punt. In een beslissende 5e game wisselen de spelers/koppels van speelhelft wanneer een speler/koppel als eerste 5 punten heeft gescoord. Elke partij levert 1 punt op voor de einduitslag, waardoor het resultaat van een gehele wedstrijd kan variëren tussen 5-0 en 0-5. Bij de bepaling van de eindstand in een poule worden teams met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden, allereerst gerangschikt op hun totaal aantal gewonnen games in alle wedstrijden.

In het dubbel mogen eventueel een derde en zelfs vierde teamgenoot worden opgesteld. Een bijkomend verschil met de “bekende” duo-competitie is dat het dubbel altijd als laatste partij wordt gespeeld. Dit voorkomt dat een speler drie partijen achter elkaar moet spelen als er geen andere teamgenoten (kunnen) worden opgesteld.

Er wordt gespeeld volgens de "bekende" spelregels met de volgende uitzondering: Er wordt doorgespeeld bij een net-service (voor zover deze verder regulier is). Deze regel is onlangs doorgevoerd in vele competitievormen in de tenniswereld en is door veel spelers goed ontvangen. Onze verwachting is dat dit binnen afzienbare tijd ook de standaard in de tafeltenniswereld zal gaan worden.

De najaars-Duo-competitie 2018 is op 24 september j.l. van start gegaan.

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2019 zal in november worden geopend.