Nieuws

Persbericht (07-11-2018)

Inschrijving voorjaarscompetities Regiotafeltennis geopend

De tweede helft van de najaarscompetities bij Regiotafeltennis is in volle gang en dus wordt het tijd om aandacht te besteden aan het volgende seizoen. Voorafgaand aan de start van het huidige seizoen hebben veel verenigingen en teams de keuze gemaakt om eerst maar eens vanaf de zijlijn mee te kijken om te zien of onze aanpak van de organisatie van ongedwongen, gezellige en vooral ook betaalbare tafeltenniscompetities voor met name spelers van afdelings- en recreanten-niveau wel serieus genoeg is.

We hebben besloten om ons eerste competitie-seizoen in gang te zetten als pilot-project en zijn op beperkte schaal van start gegaan met een deelnemersveld van 14 teams, gelocaliseerd in het Midden van het land. Het moge nu al duidelijk zijn dat we aan de "twijfelaars" kunnen laten zien dat competitie spelen bij Regiotafeltennis voor onze doelgroep een meer dan redelijk alternatief is in vergelijking met de competities van de (tot nu toe) grootste bekende organisatie op het gebied van tafeltenniswedstrijden in ons land.

Aan sportiviteit en gezelligheid ontbreekt het de deelnemers in ieder geval niet. Het laten vervallen van een "let" bij een net-service is een goede zet geweest: het heeft bij tijd en wijle zelfs hilarische momenten tot gevolg en sfeer-verpestende discussies op dit gebied komen natuurlijk niet meer voor.

Binnen onze organisatie staat luisteren naar en meedenken met de deelnemers alsmede het snel en adequaat oplossen van vraagstukken/problemen hoog in het vaandel. Een goed voorbeeld hiervan is de onlangs doorgevoerde aanpassing van het spelsysteem in de trio-competitie. De gemiddelde totale wedstrijdduur is nu verkort naar 2,5 uur hetgeen door de betrokken teams als zeer positief wordt ervaren.

Alle, momenteel deelnemende teams hebben aangegeven om in de voorjaarscompetities opnieuw mee te doen. Het overzicht van tot nu toe ingeschreven teams voor de voorjaarscompetities ziet er als volgt uit:

Trio-competitie:

Teamnaam         Plaats

Bunshot 1           Bunschoten

Hilversum 1        Hilversum

Leerdam 1          Leerdam

Leerdam 2          Leerdam

Otio 1                   Bunnik

TVA 1                  Amerongen

TVA 2                  Amerongen

 

Duo-competitie:

Teamnaam         Plaats

HTV Regio          Hagestein

Leerdam 1          Leerdam

Leerdam 2          Leerdam

Leerdam 3          Leerdam

Leerdam 4          Leerdam

Leerdam 5          Leerdam

Leerdam 6          Leerdam

Op het moment dat er zich meer teams inschrijven zal dit overzicht hier en op onze Facebookpagina worden bijgewerkt.

Wil je jouw team(s) ook inschrijven voor de voorjaarscompetitie bij Regiotafeltennis? Vraag dan een inschrijfformulier aan via de optie contact in het menu op deze website. Je kunt hier ook voor andere vragen terecht.

De competities beginnen in de week van 21 januari 2019 en eindigen uiterlijk in de derde week van april.

Voor de prijs hoef je het niet te laten: De competitie-bijdrage bedraagt voor iedere speler slechts 10 Euro (i.p.v. 25,50) per seizoen. Hieraan zijn geen overige kosten verbonden.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persbericht (16-10-2018)

Spelsysteem trio-competitie aangepast.

Als gevolg van metingen en cijfermatige analyse van de tot en met vorige week gespeelde wedstrijden in de trio-competitie is gebleken dat het spelen van 3 volledige games tot de 15 in de meeste gevallen geen noemenswaardige tijdwinst oplevert. Op locaties waar de speelzaal op een vastgesteld tijdstip dient te zijn ontruimd, bleek het nog steeds nodig om de laatste partijen van wedstrijden op meerdere tafels tegelijk te moeten spelen, hetgeen door menig speler als ongewenst wordt beschouwd. Er is een voorstel ingediend om de games voortaan te spelen tot de 11 met minimaal 2 punten verschil doch uiterlijk tot de 15 (beslissend punt bij 14-14). Hierover is op prettige en constructieve wijze overleg gepleegd met de deelnemende teams waarna kon worden vastgesteld dat een grote meerderheid zich voor tussentijdse aanpassing - met handhaving van de einduitslagen van reeds gespeelde wedstrijden - heeft uitgesproken. Voornoemde wijziging in het spelsysteem van de trio-competitie is daarom per 15 oktober doorgevoerd.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------